ALLTID FRI FRAKT NÄR DU HANDLAR PÅ WEBBEN!

Köpvillkor

Handla
När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Fönstergallerian Sverige AB. Vi skickar en bekräftelse via e-post till den adress som du har angivit vid beställningen.
Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över så förbehåller sig Fönstergallerian rätten att ändra detta i efterhand. Fönstergallerian ingår ej avtal med personer som är omyndiga (ej 18 år).

Priser
Alla priser som anges är alltid inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Expeditionsavgift
Vi levererar över hela landet direkt hem till dig.* För varje order tillkommer en expeditionsavgift på 195:- som ska täcka kostnaden för hantering och emballage. Hemkörning kräver att du bor utmed farbar väg.

*Undantag är om du bor på skärgårdsö eller ej farbar väg. Leverans sker då mot en extra kostnad.

Kampanjvaror
Alla våra kampanjer har ett slutdatum. Vi reserverar oss för slutförsäljning av kampanjvaror.

Betalningsvillkor
Kredittiden för detta köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas per mail till angiven e-postadress i samband med leveransen. Kontrollera även bland skräpposten ifall fakturan inte dykt upp inom 48 timmar från det att beställningen skickats från vårt lager.

Om betalning uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr, samt en dröjsmålsränta om 25,00 % plus gällande referensränta. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Kreditprövning
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Personuppgiftshantering
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.

Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES‐området.

Kontakt
Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

Klarna AB, organisationsnummer SE556737-0431

Leveransinformation

Ni blir kontaktad av transportbolaget några dagar innan leverans. Varorna levereras till den angivna adressen (tomtgräns).* Vägen till avlossningsplatsen måste vara farbar för lastbil. Leveranstiden kan vara längre till vissa postnummer och leveranser sker alltid på vardagar och dagtid. Det är viktigt att du som kund tillsammans med chauffören kontrollerar godset noga så att inga transportskador har uppstått. Skulle det mot förmodan finnas en skada ska detta antecknas på transportörens fraktsedel och sedan anmälas till Fönstergallerian.
Om fel eller skada upptäcks senare efter mottagandet, anmäl detta snarast - inom skälig tid – till Fönstergallerian.

* Undantag är om du bor på skärgårdsö eller ej farbar väg. Leverans sker då mot en extra kostnad.

Garantier, reklamationer och ångerrätt

Produktgaranti
Fönstergallerian lämnar följande garantier på fönster/fönsterdörrar och övriga produkter:

Garantiåtagande
Fönstergallerian ersätter inte skada som uppkommit pga. felaktig montering eller bristande underhåll, ej heller skada förorsakad av att produkten utsatts för yttre påverkan eller onormal hantering. Vidare gäller ej garantin efter reparation som inte initierats av Fönstergallerian.

Fönstergallerian åtar sig att avhjälpa fel som omfattas av ovanstående garanti.

Garantiförutsättningar
För att ovanstående garantiåtagande skall uppfyllas förutsätts att den av tillverkarens utfärdade monterings- och skötselanvisning noggrant efterföljs och som finns på vår hemsida.

Fakturan gäller som garantisedel.

Reklamationer

Du som kund har alltid tre års reklamationsrätt på alla våra varor enligt Konsumentköplagen. Reklamationsrätten täcker fabrikationsfel på de varor du har köpt hos oss. Om du vill reklamera en vara eller inte är nöjd med ditt köp, kontakta oss i första hand så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Reklamationen måste göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet.

Innan du kontaktar oss kan du förbereda dig genom att:

Ångerrätt

Konsument:
Lagervara
För privatpersoner tillämpar Fönstergallerian Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten.

Tillverkningsvara

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Fönstergallerian uppmärksammar härmed Kunden att enligt 5 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: "en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel". Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål, dessa produkter benämns som Tillverkningsvara i webbutiken.  Är du osäker på vilka varor som inte omfattas av ångerrätt och öppet köp ber vi dig kontakta oss för mer information.

När kunden godkänner våra köpvillkor vid beställning, samtycker kunden till att Fonstergallerian påbörjar fullgörandet av beställningen. Detta innebär att kunden inte har någon ångerrätt från och med den tidpunkt när produkten/produkterna som ovan nämnda exempel har påbörjats i produktion.

 

Copyright © Fönstergallerian Sverige AB 2020 All Rights Reserved.   

 

Fönstergallerian Sverige AB
Org.nr: 556742-9385
Kundtjänst: 019-245850
Köpvillkor
Cookiehantering
CMS Verktyg NET, ingår i CITK Tools
CMS Verktyg NET, ingår i CITK Tools